Tatilin Yan Etkileri 1: Filmler

Tatilimizi ve gezileri komple anlatacak bir yazı yazmam mümkün değil, zira başım deli ağrıyor yine. O yüzden bu gezilerin eğlenceli/ilginç aspect'lerini anlatıcam. İlk olarak filmler. 

Tatil derken tatil ve diğer seyahatler anlamında da yorumlanabilir.


Geçtiğimiz 3 hafta içerisindeki yolculuklar sırasında, yeni moda teknolojiks sistemlerle izlediğim filmler:




İncir Reçeli: Uzak durun, izlemeyin. Çıkarılacak ders: Eğer bir filmin senaristi, yapımcısı ve yönetmeni aynı kişi ise kimse o kişiye "olm lan sen napıyon" dememiştir. Sonuç vahim.




Kirpi: Eğlenceli bir film. Mazhar Alanson'un hal ve hareketleri çok güldürüyor. Hayatın anlamını aramayın ama eğlenceli vakit geçirmek için güzel. Bi ara senaryo öyle karıştı ki komple saldım kendimi. Baya eğlendik.




Aşk Geliyorum Demez: Komik yerleri var ama tam olmamış. Yani siz bilirsiniz yine de. Bazı karakterler fazla karikatür, bazı yerler fazla zorlama. Ama bunlara takılmazsanız eğlenebilirsiniz. Dediğim gibi, hayatın anlamını aramayın, gülmenize bakın.




Copying Beethoven: Dublajlı izlemeyin. Bir de filmin kurgu olduğunun bilincinde olun ki izlerken "oha yalan bu yalan" falan diye gerilmeyin, normal film izler gibi izleyin. (Prömiyer sahnesi inanılmaz. Tüyler diken diken.)




Crazy Love: Bu film beni sinir etti ama filmden dolayı değil. Sistemdeki filmleri listelerken bu filmi "Romantik Komedi" olarak işaretlemişler. Ama film bildiğin dram, belki zorlarsan psikolojik gerilim falan. O açıdan bakınca izlenebilir, sürprizli falan ama romantik değil, komedi hiç değil.




Love Happens: Güzeldi, romantik/dram filmiydi. Komik yerleri de vardı. Jennifer Anniston yaşlanmış ve kendini tekrar etmeye başlamış. İçsel yolculuk öyküsü, izlenebilir.




Genel bir yorum yapmak gerekirse bu filmlerin hepsi yol gürültüsü ve küçük ekran ile izleniyor. En azından her biri ile ilgili + ya da - bir yorum var yukarıda. Belki işinize yarar, böylece yolda film seçerseniz 2 saatiniz sinir içinde geçmez (bkz: incir reçeli).


Bu kadar filmi nasıl izledik: İzmir-Ortaca, Ortaca-İzmir, İzmir-Eskişehir ve Eskişehir-İzmir seferlerinde. Thanks to Kamil and Pamuk.


On Bira Yınsultanı


1 Ağustos İzmir

1 yorum: